Get Adobe Flash player

LOP of knijpstuw

Op zoek naar een LOP of knijpstuw wij kunnen deze geheel op maat verzorgen voor u!

LOP stuwen (LOP = Landbouw Ontwikkelings Plan) zijn stuwen welke een agrariër zelf kan plaatsen in een watergang en zelf mag bedienen. De stuw reguleert het water afvoerend vermogen van het oppervlaktewaterlichaam. Doordat water langer vastgehouden wordt in het gebied krijgt het de kans om te infiltreren in de bodem. Doordat het water ter plaatse kan infiltreren hoeft er minder snel beregend te worden.

Wanneer een vergunning aangevraagd wordt voor een putboring voor beregening bij Waterschap de Brabantse Delta zal er gevraagd worden om een bedrijfswaterplan. Een LOP of knijpstuw kan een hele goede oplossing zijn om in het bedrijfswaterplan toe te passen op uw bedrijf. Met deze stuw kunt u in de zomermaanden tijdens het beregenen het water vast houden in de omliggende sloten zodat het beregenings water niet direct door de drainage via de sloot wegloopt. Het water zal dus in de sloten vast gehouden worden, wat resulteert in minder vaak beregenen!

In de wintermaanden kunt u deze stuwen geheel open zetten waardoor het hemelwater gemakkelijk weg kan lopen via de sloten zodat het rooien van planten en bewerken van het land probleemloos verloopt.

De stuwen worden geheel op maat gemaakt en kunnen ten alle tijden gemakkelijk met de hand versteld worden.

Vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Via de site van de ZLTO is het mogelijk een subside aanvraag te doen waardoor de investering financieel aantrekkelijk wordt. Onderstaand de link naar de website van de ZLTO.

https://www.zlto.nl/paginas/openbaar/projecten/plaatsen-lop-stuw-of-knijpstuwen

Contact

Stan van Eekelen BV
Voorste schaapsdijk 1
4882 NA Zundert
T 0031(0)765976539
info@stanvaneekelen.nl
Bij storing indien niet bereikbaar: 0031(0)653213360

Nieuws
  • LED lampen voor strekking t.b.v. de aardbeiteelt

    Beste klant,   Graag informeren wij u over de levering van LED lampen voor de strekking ten behoeve van de aardbeiteelt.   Inmiddels zijn de eerste orders voor het leveren van LED lampen voor komende belichtingsperiode weer de deur uit, daarmee wordt de voorraad voor levering dit seizoen ook weer beperkter. Indien u nog overweegt […] Lees Meer »
Openingstijden afhaalmagazijn

Ma 8u-12u & 13u-17u

Di   8u-12u & 13u-17u

Wo 8u-12u & 13u-17u

Do  8u-12u & 13u-17u

Vr   8u-12u & 13u-17u

Za   8u-12u